WPC

Het lijkt op hout, kan als hout worden verwerkt, maar het heeft grote voordelen in vergelijking met het natuurlijke materiaal. In de Verenigde Staten is Wood Plastic Composite (WPC) sinds de jaren negentig in de bloei, in Europa zijn de producten pas de laatste jaren modieus geworden. De composieten bestaan uit houtvezels en thermoplastieken en zijn geschikt voor veel toepassingen.

WPC

Bij het kleuren van WPC zijn verschillende methoden op de markt gevestigd. In het verleden werd WPC veelal gekleurd door middel van masterbatches. Tegenwoordig is de meest gebruikte methode bij het kleuren van WPC met anorganische pigmenten geworden. Het kleuren van WPC poeder door pigmentmengsels van Scholz is gebaseerd op de bewezen kleurkrachtige anorganische kleurpigmenten en BAYFERROX® COLORTHERM® van Lanxess. Hierbij kunnen de gewenste hout- en aardkleurschermen het best worden toegepast.

Momenteel worden er vooral poederpigmentmengsel geleverd, maar op verzoek van de klant werden er ook andere leveringsvormen ontwikkeld.
De drie leveringsvormen die momenteel beschikbaar zijn bij Scholz voor het WPC-verven bieden niet alleen kleurkrachtige effecten maar ook UV-voordelen.
Naast de klassieke kleuren die momenteel in de WPC-toepassing in gebruik zijn, kunnen ook andere kleuren op verzoek van de klant worden ontwikkeld.
Voor klanten met een grotere vraag heeft Scholz, samen met zijn partners, passende dispensingsystemen die een schone productie kunnen waarborgen.

Kan ik je verder helpen?

Neem contact op met Sander Mol
Scholz +31 (0) 318 – 253700Scholz info@scholz-benelux.com
© Scholz Benelux