WIJ BRENGEN KLEUR IN DE WERELD!

Over ons

Scholz Benelux B.V. is een zelfstandig onderdeel van de Harold Scholz & Co Group. De Harold Scholz & Co Group levert pigmenten voor allerlei toepassingsgebieden (zie verder). Met technisch advies en doseeroplossingen brengt zij al meer dan 100 jaar kleur in onze leefomgeving. Kleurmatches voor diverse toepassingen worden uitgewerkt en voorbereid door onze kleurspecialisten.

SCHOLZ Benelux vertegenwoordigt daarbij een aantal vooraanstaande Duitse producenten en levert aan verschillende industrieën in de Benelux landen. Vanuit het kantoor in Ede worden de producten en belangen van onderstaande producenten op de markt gebracht.

LANXESS is dat in de eerste plaats. Sinds 2000 is Scholz Benelux de exclusieve distributeur van producent LANXESS voor anorganische ijzeroxide pigmenten in de Benelux.

BRUCHSALER FARBEN produceert hoogwaardige chroomgeel- en molybdatpigmenten die midden jaren 90 met loodvrije alternatieven, de bismuth vanadaat pigmenten, uitgebreid zijn. Bruchsaler Farben biedt maatwerk voor verschillende bindmiddelen en is daarmee een aantrekkelijke producent in onder meer de verf- & lakindustrie.

CEBRA CHEMIE produceert polymeer dispersies voor decorpapier, textiel, hout en leder. Met op maat gesneden polymeer dispersies is Cebra Chemie een interessante partner voor de decorpapier industrie en de hout- en textielindustrie. Met onder meer producten voor hoogglanzend effect op papier, tot impregneermiddelen voor glanzende en waterafstotende kartonproducten. Voor de non-woven producten zijn er bindmiddelen en impregneermiddelen leverbaar.

Scholz vertegenwoordigt niet alleen de belangen van andere producenten, maar is zelf ook producent. De Harold Scholz & Co Group produceert high-performance pigmentpasta’s, roetdispersies, slurries en roet-sproeigranulaten.

Wat leveren wij?

 

Merknamen pigmenten:

BAYFERROX®, COLORTHERM® en Bayscape® pigmenten van LANXESS.
Euronyl®– & Euronox®– pigmentpasta’s, GRAPA® roetgranulaten van SCHOLZ.
Brufablend®, Brufasol®, Brufatec® pigmenten van BRUCHSALER FARBEN.
Eurocryl®, Eurovac®, polymeerdispersies van CEBRA CHEMIE.

 

Toepassingsgebieden:

Betonwaren, Betondakstenen, Droge mortel, Prefabbeton, Transportbeton, Bitumen,

Industrielakken, Poedercoatings, UV-lakken, Watergedragen verf, Hittebestendige systemen

Kunststof, Rubber, Papier, Non-woven, Wood Plastic Compound en Houtsnippers.

Historie

De geschiedenis van de Harold Scholz & Co Group begint met de oprichting van het bedrijf Harold Wilson & Scholz, opgericht door Karl Anton Rudolf Scholz en de Engelsman Harold Wilson. Zij verhandelden natuurlijke ijzeroxides en witpigment Lithopon.

In de twintiger jaren gebruikt Harold Scholz zijn contacten met IG Farbenindustrie AG, de voorloper van het concern Bayer, en stelde hen voor om de door hen geproduceerde ijzeroxides te gaan vermarkten. Hij had ontdekt, dat het toevoegen van pigmenten veel meer kleur aan de bouwproducten gaf en daarmee aan de leefomgeving, die tot dan toe veel kleurlozer was.

In 2004 splitste Bayer de pigmentdivisie af in het bedrijf LANXESS. De samenwerking met Scholz werd echter onverminderd voortgezet. Ook het familiekarakter van de Harold Scholz & Co Group werd behouden en inmiddels zit de vierde generatie Scholz in de directie.

Nog steeds zijn pigmenten de kernproducten van de Harold Scholz & Co Group. Sinds 2000 is het bedrijf de exclusieve distributeur van LANXESS, ’s werelds grootste pigmentfabriek die de high-performance BAYFERROX®-, COLORTHERM® en Bayscape® -pigmenten produceert. De Scholz Groep investeert onverminderd in productinnovatie, in service en in de relaties met haar afnemers en producenten. En naast de Bayferrox®-, Colortherm® en Bayscape® -pigmenten is het leveringspakket pigmenten in de loop der jaren steeds verder uitgebreid.

De Harold Scholz & Co Group heeft haar hoofdkantoor in Recklinghausen (D) en is actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Benelux, en delen van Afrika.

Ten behoeve van de activiteiten in de Benelux is in 1991 Scholz Benelux BV opgericht. Na de start in Rhenen en een langdurige vestiging in Wageningen bevindt het kantoor van Scholz Benelux zich inmiddels in Ede.

Naast de belangen van de Harold Scholz & Co Group vertegenwoordigt Scholz Benelux ook exclusief onderstaande producenten:

• Bruchsaler Farben GmbH (o.m. bismuth vanadaten) www.bruchsaler-farben.de
• Cebra Chemie GmbH (polymeerdispersies) www.cebra-bramsche.de