Scholz Benelux

Scholz Benelux is een zelfstandig onderdeel van de Harold Scholz & Co Group. De Harold Scholz & Co Group levert pigmenten voor allerlei toepassingsgebieden. Met technisch advies en doseeroplossingen brengt zij al meer dan 100 jaar kleur in onze leefomgeving. Kleurmatches voor diverse toepassingen worden uitgewerkt en voorbereid door onze kleurspecialisten.

Scholz Benelux vertegenwoordigt daarbij een aantal vooraanstaande Duitse producenten en levert aan verschillende industrieën in de Benelux-landen. Vanuit ons kantoor in Hengelo worden de producten en belangen van onderstaande producenten op de markt gebracht. Sinds 2000 is Scholz Benelux de exclusieve distributeur van producent LANXESS voor anorganische ijzeroxide pigmenten in de Benelux. Scholz vertegenwoordigt niet alleen de belangen van andere producenten, maar is zelf ook producent. De Harold Scholz & Co Group produceert high-performance pigmentpasta’s, roetdispersies, slurries en roet-sproeigranulaten.

Scholz Benelux brengt kleur in de wereld.

Onze partners

Cebra Chemie.

Cebra Chemie produceert polymeer dispersies voor decorpapier, textiel, hout en leder. Met op maat gesneden polymeer dispersies is Cebra Chemie een interessante partner voor de decorpapier industrie en de hout- en textielindustrie. Met onder meer producten voor hoogglanzend effect op papier, tot impregneermiddelen voor glanzende en waterafstotende kartonproducten. Voor de non-woven producten zijn er bindmiddelen en impregneermiddelen leverbaar.

 

Bruchsaler Farben

Bruchsaler Farben produceert hoogwaardige chroomgeel- en molybdatpigmenten die midden jaren 90 met loodvrije alternatieven, de bismuth vanadaat pigmenten, uitgebreid zijn. Bruchsaler Farben biedt maatwerk voor verschillende bindmiddelen en is daarmee een aantrekkelijke producent in onder meer de verf- en lakindustrie.

 

 

Bekijk onze producten en service.

Scholz Benelux B.V. is ook te vinden op:

www.beton-info.nl.

Convez

Convez is opgericht vanuit Scholz. Doel van Convez is klanten helpen bij de verduurzaming van hun beton- en asfaltprojecten. Daarvoor levert het constructieve kunststofvezels, microvezels, basaltwapening en geopolymeer voor beton. Met deze producten kan de MKI-waarde van projecten in beton en asfalt sterk worden verbeterd. Om de producten optimaal te kunnen inzetten helpt Convez ook met de benodigde kennis.

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.
Contact opnemen Button

Duurzaamheid

Resume duurzaamheidsbeleid

Duurzaamheid, hergebruik van grondstoffen, efficiency en reductie van energiegebruik, afvalstoffen en CO2 uitstoot zijn al jaren onderdeel van het beleid van de Scholz Groep en de Europese (vooral Duitse) producenten waarvan de Scholz Groep haar basisgrondstoffen betrekt. Naast kwaliteit van de producten is dit één van de punten waarop de Scholz Groep zich wil en kan onderscheiden van de concurrentie.
Oog voor duurzaamheid en milieu zijn in de visie van Scholz zowel bij de productie als bij het transport naar de klant van belang.
Als enige producent ter wereld kan LanXess produceren met de Laux-technologie. Deze technologie beperkt de CO2-footprint in sterke mate, vergeleken met de productiemethoden die andere producenten gebruiken. Dit komt mede tot uiting in de EPD’s (environmental product declaration). Als producent van pigmenten heeft Lanxess voor haar pigmenten LCA’s op laten stellen met als resultaat een EPD en daarin is Lanxess uniek. Kiezen voor Bayferrox-pigmenten betekent dus kiezen voor pigmenten met een EPD. Bijgevoegd is de EPD voor rood pigment.
Bovendien is Lanxess de enige producent ter wereld die daarnaast jaarlijks een audit uitvoeren op haar productieprocessen om aan te tonen dat de pigmenten geproduceerd worden van 100% gerecyceld ijzer. Bijgevoegd is een SCS-certificaat.
Ook de vrachten en daarmee milieubelasting van onze grondstoffen en hulpstoffen zijn geminimaliseerd. Onze belangrijkste leveranciers bevinden zich namelijk in Duitsland.
Met ons zusterbedrijf Convez hebben wij daarnaast de mogelijkheid ook kosten- en milieubesparingen mogelijk te maken door de inzet van kunststofvezels. Fietspaden realiseren kan met minder beton, lagere kosten en aanzienlijke verlaging van de milieukosten. Dat onderbouwen we met constructieberekeningen. Inmiddels zijn al vele kilometers fietspad (en rotondes) uitgevoerd met vezelversterkt beton.

© Scholz Benelux