Verf & lak

Scholz-benelux levert pigmenten aan de verf- en lakindustrie. Met dit pigment kunnen veel verschillende soorten verf en lak gemaakt worden. Hieronder staan deze genoemd. Bij vragen en problemen, kunt u contact met ons opnemen.

Colourants

Dispersieverven worden veel gebruikt als muurverf voor zowel binnen als buiten. Aan de verven worden hoge eisen gesteld. Een uitstekende weer- en alkalibestandheid en een hoge lichtechtheid zijn onontbeerlijk, vooral voor buitenafwerking.

Dispersieverven krijgen een persoonlijke tint door gebruik te maken van een breed scala aan kleuren. Deze kunnen worden verkregen door inkleuring met anorganische kleurpigmenten of met onze Euronyl®/Euronox® pigmentdispersies.

De kwalitatief bewezen pigmenten BAYFERROX® ijzeroxide, COLORTHERM® chroomoxide groen en HEUCODUR® spinel pigmenten vertonen de hoogste weer- en kleurstabiliteit.

 

 

Industriële coatings

Of het nu gaat om epoxysystemen voor primers, of om acrylaat- en polyesterharsen voor buitentoepassingen, met betrekking tot de licht- en weerechtheid zijn de anorganische BAYFERROX® en COLORTHERM® pigmenten de eerste keuze.

Euronyl®/Euronox® pigmentdispersies zijn perfect toepasbaar in de industriële coatings.

Bij een temperatuurbereik > 180°C moet echter de beperkte warmte-stabiliteit voor conventionele gele en bruine ijzeroxides in acht worden genomen.

Watergedragen verven

De afgelopen jaren zijn oplosmiddelen in verven steeds verder ter discussie komen te staan. Als gevolg van de (gedeeltelijke of totale) vervanging van oplosmiddelen is het aandeel van watergedragen verven steeds groter geworden. In de komende jaren zal het aandeel alleen maar verder toenemen.

Voor de inkleuring van deze verven hebben wij naast de anorganische BAYFERROX® en COLORTHERM® pigmenten ook de Euronyl® en Euronox® pigmentdispersies ontwikkeld.

 

Hittebestendige systemen

Er zijn verfsystemen die bij relatief hoge temperaturen moeten worden uitgehard. Het kan daarbij gaan om bepaalde industrielakken, maar ook om de coil coatings en poedercoatings.

Bij het inkleuren van dergelijke producten moet aandacht worden besteed aan de hittebestendigheid van de te gebruiken kleurpigmenten. Hierbij kunnen wij u ondersteunen met advies.

Poedercoatings

Als het gaat om moderne, milieuvriendelijke coatings, is de poedercoating een van de beste probleemoplossers. Deze coatings zijn oplosmiddelvrij, milieuvriendelijk en het risico op brand en explosie is significant lager dan met op oplosmiddel gebaseerde vloeibare coatings.

UV coatings

UV-uithardende coatings zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Snelle droogtijden resulteren in hoge productiesnelheden en dus snellere verdere verwerking van de afzonderlijke elementen.

Kan ik je verder helpen?

Neem contact op met Sander Mol
Scholz +31 (0) 318 – 253700Scholz info@scholz-benelux.com
© Scholz Benelux