Scholz

Resume duurzaamheidsbeleid

Duurzaamheid, hergebruik van grondstoffen, efficiency en reductie van energiegebruik, afvalstoffen en CO2 uitstoot zijn al jaren onderdeel van het beleid van de Scholz Groep en de Europese (vooral Duitse) producenten waarvan de Scholz Groep haar basisgrondstoffen betrekt. Naast kwaliteit van de producten is dit één van de punten waarop de Scholz Groep zich wil en kan onderscheiden van de concurrentie.
Oog voor duurzaamheid en milieu zijn in de visie van Scholz zowel bij de productie als bij het transport naar de klant van belang.
Als enige producent ter wereld kan LanXess produceren met de Laux-technologie. Deze technologie beperkt de CO2-footprint in sterke mate, vergeleken met de productiemethoden die andere producenten gebruiken. Dit komt mede tot uiting in de EPD’s (environmental product declaration). Als producent van pigmenten heeft Lanxess voor haar pigmenten LCA’s op laten stellen met als resultaat een EPD en daarin is Lanxess uniek. Kiezen voor Bayferrox-pigmenten betekent dus kiezen voor pigmenten met een EPD. Bijgevoegd is de EPD voor rood pigment.
Bovendien is Lanxess de enige producent ter wereld die daarnaast jaarlijks een audit uitvoeren op haar productieprocessen om aan te tonen dat de pigmenten geproduceerd worden van 100% gerecyceld ijzer. Bijgevoegd is een SCS-certificaat.
Ook de vrachten en daarmee milieubelasting van onze grondstoffen en hulpstoffen zijn geminimaliseerd. Onze belangrijkste leveranciers bevinden zich namelijk in Duitsland.
Met ons zusterbedrijf Convez hebben wij daarnaast de mogelijkheid ook kosten- en milieubesparingen mogelijk te maken door de inzet van kunststofvezels. Fietspaden realiseren kan met minder beton, lagere kosten en aanzienlijke verlaging van de milieukosten. Dat onderbouwen we met constructieberekeningen. Inmiddels zijn al vele kilometers fietspad (en rotondes) uitgevoerd met vezelversterkt beton.

Deel dit even via — Twitter Facebook Kopieer link
Deel dit event via Twitter Facebook Kopieer link Scholz
© Scholz Benelux