Verf- en Lakindustrie

Verf- en lak

Dispersieverven
Dispersieverven worden veel gebruikt als muurverf voor zowel binnen als buiten. Aan de verven worden hoge eisen gesteld. Een uitstekende weer- en alkalibestandheid en een hoge lichtechtheid zijn onontbeerlijk, vooral voor buitenafwerking.

Dispersieverven krijgen een persoonlijke tint door gebruik te maken van een breed scala aan kleuren. Deze kunnen worden verkregen door inkleuring met anorganische kleurpigmenten of met pigmentpreparaten. De kwalitatief bewezen pigmenten BAYFERROX® ijzeroxide, COLORTHERM® chroomoxide groen en HEUCODUR® spinel pigmenten vertonen de hoogste weer- en kleurstabiliteit.

Industriële coatings
Of het nu gaat om epoxysystemen voor primers, of om acrylaat- en polyesterharsen voor buitentoepassingen, met betrekking tot de licht- en weerechtheid zijn de anorganische BAYFERROX® en COLORTHERM® pigmenten de eerste keuze.

Bij een temperatuurbereik > 180°C moet echter de beperkte warmte-stabiliteit voor conventionele gele en bruine ijzeroxides in acht worden genomen. Zie ook: Hittebestendige verfsystemen.

Watergedragen verven
De afgelopen jaren zijn oplosmiddelen in verven steeds verder ter discussie komen te staan. Als gevolg van de (gedeeltelijke of totale) vervanging van oplosmiddelen is het aandeel van watergedragen verven steeds groter geworden. In de komende jaren zal het aandeel alleen maar verder toenemen.

Voor de inkleuring van deze verven hebben wij naast de anorganische BAYFERROX® en COLORTHERM® pigmenten ook de Euronyl® en Euronox® pigmentpreparaten ontwikkeld.

Hittebestendige systemen
Er zijn verfsystemen die bij relatief hoge temperaturen moeten worden uitgehard. Het kan daarbij gaan om bepaalde industrielakken, maar ook om de coil coatings en poedercoatings.

Bij het inkleuren van dergelijke producten moet aandacht worden besteed aan de hittebestendigheid van de te gebruiken kleurpigmenten. Hierbij kunnen wij u ondersteunen met advies.

Poedercoatings
Als het gaat om moderne, milieuvriendelijke coatings, is de poedercoating een van de beste probleemoplossers. Deze coatings zijn oplosmiddelvrij, milieuvriendelijk en het risico op brand en explosie is significant lager dan met op oplosmiddel gebaseerde vloeibare coatings.

UV coatings
UV-uithardende coatings zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Snelle droogtijden resulteren in hoge productiesnelheden en dus snellere verdere verwerking van de afzonderlijke elementen.