Asfalt

Asfalt

Asfalt is vaak grauw en eentonig, maar het kan ook anders. Gekleurd asfalt leidt het verkeer, wijst de weg, vergroot de verkeersveiligheid, markeert zones en versiert pleinen.

Voor rood asfalt, de meest gebruikte kleur, in combinatie met zwarte bitumen, wordt het gewenste effect bereikt met kleurkrachtige, hittebestendige ijzeroxideroodpigmenten. Kleuralternatieven naast de bekende roodtinten zijn hittebestendige pigmenten, zoals chroomnoxidegroen en zinkferriet voor geelkleuring. Met het gebruik van blanke bitumen kan het kleurenspectrum uitgebreid worden tot en met witte dekkingen. Naast de genoemde pigmenten maakt blanke bitumen ook het gebruik van ijzeroxidegeel, -bruin, -blauw, en -zwart mogelijk. Bekijk de kleurkaarten en de brochure ‘Pigmenten in asfalt’.

Anorganische pigmenten zoals ijzeroxide, chroomnoxide, titaandioxide en mengsels daarvan lenen zich uitstekend voor het kleuren van bitumineuze mengsels. Bovendien biedt LANXESS met een uitgebreid kleurenpalet optimale vrijheid in vormgeving.

Verpakking
Scholz kan de pigmenten leveren in de vorm en verpakking die voor uw bedrijf het meest ideaal is. In poedervorm in versmeltbare of wateroplosbare zakken in kleinere hoeveelheden, zodat u compleet met verpakking kunt doseren en zo verontreiniging in de fabriek vermijdt. Maar levering in poeder en compact kan ook in big bags en onze compactvormen kunnen aan bijvoorbeeld de asfaltindustrie ook worden geleverd in compressorwagens voor automatische dosering. Compact is zeer geschikt voor transport via een worm of met lucht.