Scholz Benelux

Scholz Benelux

Scholz Benelux brengt kleur in de wereld.

Scholz Benelux is een zelfstandig onderdeel van de Harold Scholz & Co Group. De Harold Scholz & Co Group levert pigmenten voor allerlei toepassingsgebieden. Met technisch advies en doseeroplossingen brengt zij al meer dan 100 jaar kleur in onze leefomgeving. Kleurmatches voor diverse toepassingen worden uitgewerkt en voorbereid door onze kleurspecialisten.

Scholz Benelux vertegendwoordigt daarbij een aantal vooraanstaande Duitse producenten en levert aan verschillende industrieën in de Benelux-landen. Vanuit ons kantoor in Ede worden de producten en belangen van onderstaande producenten op de markt gebracht.

Sinds 2000 is Scholz Benelux de exclusieve distributeur van producent LANXESS voor anorganische ijzeroxide pigmenten in de Benelux.

Bruchsaler Farben produceert hoogwaardige chroomgeel- en molybdatpigmenten die midden jaren 90 met loodvrije alternatieven, de bismuth vanadaat pigmenten, uitgebreid zijn. Bruchsaler Farben biedt maatwerk voor verschillende bindmiddelen en is daarmee een aantrekkelijke producent in onder meer de verf- en lakindustrie.

Cebra Chemie produceert polymeer dispersies voor decorpapier, textiel, hout en leder. Met op maat gesneden polymeer dispersies is Cebra Chemie een interessante partner voor de decorpapier industrie en de hout- en textielindustrie. Met onder meer producten voor hoogglanzend effect op papier, tot impregneermiddelen voor glanzende en waterafstotende kartonproducten. Voor de non-woven producten zijn er bindmiddelen en impregneermiddelen leverbaar.

Scholz vertegenwoordigt niet alleen de belangen van andere producenten, maar is zelf ook producent. De Harold Scholz & Co Group produceert high-performance pigmentpasta’s, roetdispersies, slurries en roet-sproeigranulaten.

Bekijk onze producten en diensten.